Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 23 juli 2015

Planterat min dahlior - check

Av Ann-Britt - 23 juli 2015 17:33

Jaha, jag var ju tidigt ute och förkultiverade mina dahliaknölar, tyckte jag. Och jo, det var jag ju. Satte dem väl redan i mars-april och trodde att de skulle blomma friskt i maj eller så. Tji fick jag. Tydligen ville de ha varmt dessutom. Jag tröttnade lite där ett tag och de fick stå kvar i tunnorna och skämmas över sitt tråkiga beteende. MEN idag har de åkt ner i rabatterna. Lite här och där. Har nästan glömt vart de försvann. Hittar dem väl när de blommar. Och blommar de inte får de dö frysdöden i vinter.


I övrigt verkar blommorna trivas med den uteblivna sommaren.


     


Våra grabbar går i separata hagar ett tag tills Bailas sår är helt läkt. Det var ett himla besvär med ett litet skrapsår. Jag tror i och för sig att det skulle läkt mycket fortare utan bandage, men det är lätt att vara klok när man har facit i hand. Men så fort veterinären tog bort bandaget läkte det prima. Flugorna tog hand och dödköttet och på bara några dagar var det torrt och fint. Nu är det en liten skorpa kvar bara och det har dragit ihop sig fint.


Nåväl, vi har ridit in Aciano under tiden och de har båda lärt sig att gå ensamma ute i hage, utan att se andra hästar. De har fått vandra in och ut flera gånger om dagen och avlöst varandra i hagen. Det har kännts helt knepigt för oss som är vana vid att de går tillsammans och är ute dygnet runt. Men de verkar inte ha tagit någon skada :-) Det är väl normal tillvaro för de flesta hingstar, även om inte våra provat på det förut.


Nu går de bredvid varandra och snart nog ska de få gå tillsammans igen.


     

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se