Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 23 oktober 2014

Det är så lätt att mobba på Internet

Av Ann-Britt - 23 oktober 2014 15:49

Jag lyssnade på Monika Lewinskys rörande tal och är så glad att jag inte följer mina spontan infall som ibland poppar upp när jag sitter och tittar på dum-TV och retar upp mig på korkade människor, på tråkiga människor, fula kläder, för smala, för tjocka, för sminkade, inte alls sminkade eller vad det nu kan vara.


Förnedringsunderhållning finns idag på alla kanaler och visst kan man kanske tycka att de har ju själva gett sig in i leken. Fast jag tror ändå att ibland går det överstyr och inslaget/programmet blir hopklippt så att de verkar dummare än vad de egentligen är.


Oavsett så har ju varken jag eller någon annan lov att ge mig på dessa stackare, gå ut på Internet och skriva nedsättande saker. Tänk om de googlar på sitt namn och så kommer mitt inlägg upp. Så kränkande att läsa nedsättande saker om sig själv från en person som inte vet ett smack. Eller om deras barn råkar se det.


Nej, fram för lite snällhet i samhället och gärna lite färre dum-tv-program. Det kan jag ju säga utan att gå på någon person.


Man har ju själv valt att lägga ut bilden eller vad det nu är om det är på fb eller Twitter. Visst, men det ger väl inte någon rätt att tycka en massa om man inte specifikt bett om det? Det är väldigt lätt att sitta bakom sin skärm och häva ur sig.


Nu var det inte precis dum-tv Monika var med i, men som 22-åring mot USA:s president har man nog inte mycket att komma med. Stackars tjej. Heja henne som överlevde skammen och står där idag och försvarar alla som blir drabbade av Internet-mobben.


PS! Jag har inte blivit drabbad av elakheter så detta är inget inlägg för egen räkning. Är bara glad att jag inte gett mig in i mobbingen själv.


Lyssna de 25 minuter hennes tal varar! Många tänkvärda saker sägs.
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se