Gustavsborg PRE

Alla inlägg under juli 2013

Av Ann-Britt - 14 juli 2013 15:04

Kakkalas i tre dagar sätter sina spår. Kenneths far fyllde 88 igår och firade med sju sorters hembakade kakor. Ja, och hembakad tårta! Han är piggelin, min svärfar.


Idag gör vi bot och bättring. Byavandring med hingstarna på morgonen och sedan blir det stranden med ett par damer ikväll.


Nu är marknadsföringen i full swing för Kafferepet. Vi lägger ut utställarinfo på Facebook och Gustavsborgs hemsida.

Länk till evenemanget på Facebook: 

https://www.facebook.com/events/480052355406486/?fref=ts


Här kommer två presentationer:


 

    


ANNONS
Av Ann-Britt - 13 juli 2013 11:16

Igår tog vi ut hingstarna på sin första vandring i byn. Vi hade ju ingen aning om hur det skulle avlöpa, eftersom de inte är speciellt "utevana", men de uppskattade verkligen utflykten. Det är en lagom runda för oss, med vår medelmåttiga kondition :-) Det tar ca 40-45 minuter i rask takt och det är lagom i sommarvärmen.


     


Den fina muren, med fönsterpartiet, skiljer byn från järnvägen. Den är vacker och har fått byggnadspris.


   


De små husen är kolhus, från tiden när byn var ett gruvsamhälle och husen värmdes med kol. Byn var då ett i högsta grad levande samhälle med skomakare, flera affärer, caféer, frisörer, stor skola, läkarmottagning mm, mm. Ja ja, koltiden vill vi väl inte ha tillbaka, men fler levande små byar hade inte varit fel. En by-pub, som i England t ex hade piggat upp. 


Våra hästar uppskattades igår och vi fick många kommentarer om våra stora "vovvar" i koppel. Folk blir så fascinerade av att man kan promenera med hästar och inte alltid rida på dem.


Vi konstaterade, när vi var på stranden, att detta är ett sätt att umgås med hästar som vi uppskattar. Det är på lika villkor och vi njuter lika mycket allihop. Det finns inga krav på prestation utan vi har bara en fin stund tillsammans. Det gäller bara att inte bry sig om alla illvilliga kommentarer om att vi inte rider dem som 3-åringar osv, osv. Men det måste ju ändå vara vars och ens ensak att känna vad som känns bäst. Känns det rätt i hjärtat så är det rätt! Oavsett vad man väljer att göra. Men många forskningsresultat börja peka på att vi inte har så himla fel heller. Vi skyndar långsamt och vi kommer framåt.


Det var gott att knalla iväg med våra hingstar, iklädda repgrimma, och njuta av vandringen.

ANNONS
Av Ann-Britt - 12 juli 2013 08:46

Vår strandpromenad inleddes med att vi kryssade mellan solande människor. Det blåste kraftigt och alla soldyrkare tog lä bland sanddynerna. Våra hästar iakttog intresserat folk som klappade ihop solstolar, hoppade omkring med bollar, låg platt på marken på färgglada handdukar, skakade sanden från sina handdukar osv.


Stranden är uppdelad på så sätt att hund- och hästmänniskor ska gå till vänster och alla tvåbeningar till höger. Stigarna är cirka 25 cm breda på sina ställen och precis där det var som smalast låg två personer på varsin handduk. Hoppla, sa jag, men vi måste nog passera er här för det finns ingen annan väg för oss. Ja, ja, sa den modiga damen, kom ni bara och hon låg lugnt kvar när vi klämde oss förbi så gott det gick utan att trampa på hennes bara tår. Hon hade nog aldrig sett en stirrig häst! Och hon slapp se en nu också, tack och lov.


Tack vare blåsten hade vi stranden helt för oss själva. Det var fullständigt folktomt och det känns som en liten minisemester varje gång vi åker dit.


Mina två linslöss, Estela och Azora. Jaså, skulle du också vara med på bilden matte...


    


Det var min födelsedag igår och den inleddes med att jag, av maken, fick Babben Larssons bok "Jag vägrar dö nyfiken" och den spenderade jag förmiddagen med. Den kan jag rekommendera, rolig men med ett djup.


Fika med två vänner, strandpromenad och sedan grillning med gott vin och bakelse. En kan inte gnälla på en sådan dag :-)


Idag blir det fika med barndomsväninnan samt dottern med familj. Verkar bli en kanondag idag också ju! Eventuellt hinner vi med en byapromenad med hingstarna.Av Ann-Britt - 9 juli 2013 15:52

Har hängt i krokig arm ett antal meter upp i luften och kittat fönster och slipat fönsterbleck. Inte roligt och nu är jag både trött och gnällig.


Som tur är får vi snart besök av dotter med familj. Det förtar det mesta av mitt gnäll tror jag.


Sadeltämjning blev det inte idag heller, men pållarna finns kvar och de är säkert hur lätta som helst att rida in. Vi tar det med ro.


 


Här var en som visste att njuta av livet. Gucci på kopieringsmaskinen, när det begav sig.

Av Ann-Britt - 8 juli 2013 20:08

Kom hit och kitta fönster i så fall. Jag har gjort ett gäng nu och det var så tråkigt att jag nästan grät. Upptäckte dessutom att flera stycken har färg som flagnar. 


Jag vill mycket hellre sitta och beundra mitt barnbarn. Makalöst att allt finns där, bara i minatyr. Helt fascinerande att en lilltånagel är 1x2 mm.  Hans hjärta måste vara mindre än min tumnagel. 


Gick en matvandring på Söderåsen igår. Trevligt, avkopplande och god mat. Kan inte bli bättre. Hittade ett par utställare till till vårt Kafferep. Ni kan inte tro så bra det här kommer att bli!


Borde sadeltämja hästar istället för att dra ogräs och fixa fönster. Vi går vidare med vårt koncept teater och häst. Oklokt att sälja kompetenta Bianca. Fast å andra sidan gör det att jag måste bruka allvar med fler hästar. Av Ann-Britt - 3 juli 2013 08:53

Jag tyckte killarna var stora och fina här...men lite har det allt hänt sedan 2011.Damerna var överlyckliga att äntligen vara i samma hage. Inte minst mängden gräs gjorde dem förtjusta.


Av Ann-Britt - 1 juli 2013 22:09

Imorgon ska vi rotera hästarna i hagarna. Damerna ska få lite mer gräs och hela flocken samlad. Killarna får flytta ner till lösdriften. Den skulle egentligen ogrässprutas, men det har inte blivit gjort än. Det regnar ju för tusan varje dag så giftet tar inte. Då kan killarna lika gärna få gå där så länge. Känns inte heller helt säkert med lågt staket mitt i brunsttider.


Vi tog in hela gänget runt 18-tiden. Jag gick runt och borstade alla och myspyste. Hästarna njöt. Det var riktigt trevligt att ha hela gänget på box.


Jag verkade Aguila, Divina och Cassiopeia. Lite bättre fart på hovväxten nu när de äter gräs och är fullproppade med vitaminer. Aguila har haft sprickor i båda fram en längre tid, men idag fick jag bort det sista. Härligt!


Vi mätte unghästarna. De står still på höjden, tack och lov. Bailarino som sett rätt ranglig ut hade gått upp 30 kilo i vikt och ser väldigt fin ut i kroppen. Det blir nog lite mer arbete ändå till hösten. Nu hänger han helt plötsligt ihop.


Men viktigast av allt är att vårt barnbarn, med mamma, kommer hem från BB imorgon. Allt funktioner är igång, meddelar de nöjda föräldarna och vi kan förstås knappt hejda oss. Tyvärr är det besöksförbud inne på salen i Helsingborg och att mötas i hisshallen med en liten nyfödd känns inte lockande. De får väl installera sig hemma en dag, men rackarns om de slipper oss på onsdag!!!


Har möte med Ninna imorgon inför Kafferepet och vi ser att utställarantalet minst dubbleras i år. Så väldigt jättekul.Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se