Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 31 juli 2013

Uppsittning på Azora var det tänkt

Av Ann-Britt - 31 juli 2013 20:30

Men ibland får man backa ett steg. Vi märkte att hon var lite irriterad när jag la på sadeln. Trodde att det berodde på flugorna i stallet. Ingrid körde markövningar och det gick jättefint. Det gör vi med sadel på och stigbyglar nere. Azora var mycket uppmärksam och duktig.


Sedan ställde vi henne vid pallen och det gick prima att hänga på henne. Kliva upp tyckte hon däremot inte var så himla nödvändigt.


OK, då är det bara att backa ett steg. Lätt att luras av de där trevliga och medgörliga hästarna och gå för fort fram. Sadeltvång är bland de svåraste att träna bort och det vill vi därför inte framkalla.


Jag gjorde maglyft (TTouch) med sadelgjorden och det lossade en hel del spänningar. Ingrid fortsatte med de markövningar Azora är duktig på och sedan provade vi igen att hänga lite, dra i gjorden, göra fler maglyft osv.


Vi satte på body-wrap vilket stabiliserade henne och fick henne mer medveten om sin kropp. Hon slutade att vara stel som en pinne. Hon frustade och började andas bättre.


Sedan provade jag igen att hänga lite och trampa i stigbygeln. Nu gick det lite bättre och då avslutade vi med det.


Skynda långsamt var det ja.


Här är en de många utställarna på Kafferepet. Det ser gott ut!
 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se