Gustavsborg PRE

Alla inlägg under september 2012

Av Ann-Britt - 2 september 2012 16:26


  Cassiopeia förra sommaren



Ja, kära nån så hon växer den där lilla Cassi, men mest bak. 5 cm högre bak än fram och idag gick det INTE att lyfta bakbenen för att bli verkad eller raspad. Hon har fått tillbaka småbarnsreflexen dessutom och bara viftar med benen. Hon tittar vänligt på mig och förstår ingenting. Vems ben är det som viftar där bak och ska jag verkligen stå på en pinne, vems den nu än är?


Det blev till att göra TTeam och TTouch istället. Sedan lyfte jag benet med hjälp av ett grimskaft nere vid kotan. Så fort hon slutade vifta en halv sekund satte jag ner hoven. Ett litet Liljeholmens verkade gå upp för henne, men någon verkning bak blev det inte. Visst, jag kunde säkert klämt upp henne mot en vägg och vrålhållit henne, men vad lär hon sig på det?


Futura blev i alla fall verkad runt om och Divina raspad. Divina hade gjort ett 3 cm ryck på två månader och kommer sakta men säkert ifatt Cassi, som bara vuxit 1 cm. Ja, förutom de 5 cm baktill alltså :-). Går upp i vikt gör de också stadigt och fint.


TTeam och TTouch är en superb metod för att få hästar att förstå saker om sin kropp. Och det är ju det vi vill, eller hur. Att de ska känna sig komfortabla i olika situationer. Vi hade samma bakbensproblem med Ninfa när hon kom hit och det var genom denna metoden som jag äntligen fick henne att tro på att hon kunde stå på ett bakben (och två framben förstås). Det tar lite tid, men man har igen det i långa loppet.


Av Ann-Britt - 1 september 2012 16:29

Jag var så rastlös igår em, men efter att ha tvättat klart mellandelen i stallet var jag lugn och fin igen. D v s satt som en zoombie i soffan. Började i yttre delen idag och nu börjar det kännas rätt hanterligt. 6 boxar kvar att tömma och tvätt av hela vår egen stalldel. Det ska bli riktigt trevligt att få gjort den delen för den är sååå skitig.

Svalorna verkar vara på gång att flytta och jag gråter inte precis över detta faktum.


 


Dagens grönsaksskörd och nybakade limpor. Limporna blev fina och de innehåller potatis. Får nog komma med i nästa bok...



Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards