Gustavsborg PRE

Alla inlägg under oktober 2011

Av Ann-Britt - 23 oktober 2011 14:02

Det går framåt för alla och idag ska jag minsann kika på Marit och se om hon kan upprepa gårdagens ritt. Lovar att filma.

Kenneth och Azora har skött sig bra och kommit mycket längre än vad både Kenneth och jag trodde att de skulle på deras första kurshelg.


 

Mycket tåtar börjar det bli...


 

Azora följer intresserat med i Ewas och Kenneths praktiska teori.

ANNONS
Av Ann-Britt - 22 oktober 2011 22:01

Kenneth har gått kurs idag med Azora. Hans kursdebut inom NH-konceptet och det gick riktigt fint. Han har nu kommit till lin- och tömfasen och börjar förbereda för tömkörning. Azora är en cool tjej och tämligen fuskigt enkel att jobba med.

Magdalena lånade Bianca och det gick också toppen. Magdalena lyckades få Bianca lugn och fin trots att linan låg på marken och släpade. Ett stort skräckmoment annars... Ja, ja de har sina sidor de små liven. Men jag tror nog båda var nöjda med sin dag.

Jag tog lite film och några foton, men se kameran den ligger ute i sadelkammaren och lilla jag är en slagen hjälte och orkar inte hämta den.


Tyvärr missade jag Marits bejublade ritt, utan tyglar och i öppna,sluta och hela midevippen. Typiskt att jag gjorde något annat då. Jag får vara mer på hugget imorgon och se om hon kan upprepa bravaden.


I vilket fall blir jag bara mer och mer övertygad om att detta är sättet jag vill träna och rida in hästar med. Mer om det en dag när jag har hjärnan med mig....


Natti, natti och tack till "kursarna" för en trevlig dag!

ANNONS
Av Ann-Britt - 19 oktober 2011 17:49

Vi sådde inte om vår fint plöjda hage p g a vädret och vilken tur då! I senaste Ridsport står det att engelskt rajgräs och rörsvingel kan orsaka flera problem för avelsston. Rörsvingel ingår i den blandning jag tittat på och det vill jag förstås inte ha nu.

Man har kommit fram till att det kan bero på svampar som finns i grässorterna. Och problemen var flera och otäcka:

- Tidig fosterdöd

- Abort

- Förlängd dräktighet utan förberedelse för fölning

- Felläge

- Prematur placentavlossning

Nu är det tydligen inte så att man alltid får de här problemen, men jag har mailat till vår fröleverantöär och bett om råd.

Läs hela artikeln i Ridsport. Den var intressant.


En annan upptäckt som jag läste med "intresse" var att om man behandlar hästen med antiinflammatoriska medel och kortison för ledproblem och fortsätter träna så förvärras problemen, jämfört med de hästar som får vila. Helt lysande framsteg i forskningen, eller hur? Det hade i alla fall inte jag kunnat räkna ut?!?   

Av Ann-Britt - 18 oktober 2011 18:15

Deprimerande är ordet, sa Bull. Regnet öste ner och alla flickor fick komma in, till grabbarnas stora förtret, klockan 11. Grabbarna har nu blivit bortskämda och tycker att de också ska få gå in omedelbums när flickorna går in.

Aciano hojtade av full kraft så fort jag stack ut näsan utanför köksdörren. Även om jag påstod att det gick ingen nöd på dem. De har sin bur att gå in i.

Klockan 17.30 gav vi med oss och räddade även de små gentlemännen.


Jag tröttnade på två ingredienser i matlagningen och har fyllt kylen. Får väl se om jag blir lite piggare när jag får mat i magen.


Hundkurserna har kommit igång för säsongen och det är trivsamt att höra de glada skallen i ridhuset. De startade ovanligt tidigt i år p g a väderläget. Nu har de bokat olika kurser månd, tisd, onsd och torsd. Mycket trevligt med liv och rörelse på gården på kvällarna.

Av Ann-Britt - 17 oktober 2011 18:43

Lat = gitter inte åka och handla mat för det är så tråkigt. Snål = jag kastar inte matrester.

Jag har blivit något av ett kökets MacGyver (han som kan göra en bomb av lite salt och två hårnålar) och jag tycker det är en sport att laga till något gott av två ingredienser (nästan).

Jag har frystömning nu. Hade inget vanligt ris, inga potatis och nästan inga grönsaker. Vad gör man, om man nu inte gitter handla alltså? Jo, gott risottoris fanns visst i skafferiet. Det blev risotto med kyckling (fanns i frysen) och de grönsaker vi hade. Vinet som skulle varit i risotton drack vi istället. Någon måtta får det vara på tillvaratagandet...

Detta var i fredags och jag har fortfarande inte handlat. Vad ska jag nu svänga ihop för något smaskigt?


 

Ha en god kväll ni också!


Av Ann-Britt - 16 oktober 2011 12:09

Jag satt och rotade i gamla videoklipp och hittade detta på Capitano och Aciano. Jag blir glad bara av att titta på de här små krutgubbarna.


Av Ann-Britt - 16 oktober 2011 11:33

fast vi trodde nog inte vi skulle få uppleva Bailarino och Aciano i ömsesidig brottningsmatch.
När Rapido var här var det han och Baila som var dödspolare, men sedan Rapi åkte har Aci och Baila blivit alltmer kompisar och nu är de som ler och långhalm.


   
De har lika gott temperament båda två och jag fick jaga runt dem med min papperspåse, fylld med löv, för att de skulle röra på benen en aning. Helst av allt skulle vi bara stå och kela tyckte de.


Tiger kom med på slutet av filmen. Han brukar vara med och hjälpa till. Himla tur jag har honom!


 

Lugnet har infunnit sig i stoflocken och de har klurat ut i vilken ordning vi ska ta in dem också. Det blev inte den ordning vi trodde, men nu har de rett ut och förklarat för oss och lugnet är fullständigt. De har bildat nya konstellationer i flocken, ganska oväntade kombinationer för oss.
Inte helt fel att lyssna på hästarna. För oss spelar det ju ingen roll i vilken ordning vi tar in, bara det fungerar och är lugnt.


Lilla Cassiopeia har sansat sig igen och nu går det i princip att sätta på grimman med en gång och hon kommer fram självmant. Vi funderade över vad tusan som hänt och då slog det oss att det var efter blodprov och chipmörkning som hon gav upp hoppet om oss. Det var ett övergrepp som hette duga tydligen. Nu har hon förstått att vi inte ska göra om detta och hon börjar lita på oss. Lillsnuttan   


Av Ann-Britt - 14 oktober 2011 14:21

Igår hade vi förstås vårt torsdagsgäng här och jag hade sparat trädgårdsjobb så alla kunde få njuta av frisk luft, motion och solsken. Det gäller att planera och ha sysslor som passar alla och som kan utföras självständigt, i bästa fall.

Nu fanns det massor av kvistar/grenar som skulle förflyttas från gräset ut till eldningsplatsen. Perfekt jobb för alla. Är man stark kan man dra stora grenar och är man lite svag så tar man de små. Är man lite lat så tar man också de små.

Alla grenar försvann ut från trädgården och sedan blev det samvaro runt elden.


 


På kvällen hade vi vinprovning för byaföreningen. Det börjar bli en trivsam vana. I november står portvinsprovning på agendan och i december champagne (på Nobeldagen). Livet är rätt bra gött ibland....

  

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22 23
24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se