Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 25 oktober 2011

Bianca och Futura fick "jobba" idag

Av Ann-Britt - 25 oktober 2011 17:10

Futura och jag gjorde första leken, friendly game. Det var svårt nog för henne just idag. Vi tränade på att matte viftade med lekpinnen och daskade snöret i marken. Hu så läskigt det var och sedan slängde dessutom matte snöret på ryggen på den stackars lilla tjejen. Ja, ni förstår vilken pärs det var. Men till slut var allt lugnt och fint och vi kunde avsluta med att Futura fick tankepaus och stod och smaskade och tuggade.


Bianca var jätteduktig. Du gjorde ett bra jobb i helgen, Magda! Hon var helt säker med snören runt benen och Kenneth kunde börja med tygelfattning inför tömkörning.


Om ni sett filmen från helgen så ser ni hur rädd skimmeln är för pinne och snöre. Och ju mer jag håller på med detta ju mer kommer jag fram till att så länge en häst inte tål den typen av övningar utan ryttare så bör man nog inte försöka med någon på ryggen heller. En enkel livförsäkring, eller i alla fall så gott man nu kan göra det.

Det blir alltså träning med påsar, bollar, snören, flaggor gud vet vad innan jag bestiger någon häst. Och tänk så kul vi kan ha sedan (och under tiden vi tränar)!

Jag vill inte rida en häst som hoppar runt eller skenar bara för att någon reser sig på läktaren eller råkar hosta.


MEN jag vill ha vakna pigga hästar, inga lobotomerade stackars kritter som bara gör allt man säger åt dem. Därför "mer Ewa Angantyr åt folket!"  Hon lär oss NH, men bevarar stoltheten och energin hos hästen.

 
ANNONS
 
Ingen bild

nina.nordengren@education.ministry.se

25 oktober 2011 20:22

Håller helt med dig. Känns så självklart nu, men vi har ju gått samma kurs. Tränade Melker i dag med förnyad pondus. Gick riktigt bra, trots att det stormade.

Ann-Britt

26 oktober 2011 10:46

Härligt!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22 23
24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se