Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 19 oktober 2011

Det finns en mening med det mesta

Av Ann-Britt - 19 oktober 2011 17:49

Vi sådde inte om vår fint plöjda hage p g a vädret och vilken tur då! I senaste Ridsport står det att engelskt rajgräs och rörsvingel kan orsaka flera problem för avelsston. Rörsvingel ingår i den blandning jag tittat på och det vill jag förstås inte ha nu.

Man har kommit fram till att det kan bero på svampar som finns i grässorterna. Och problemen var flera och otäcka:

- Tidig fosterdöd

- Abort

- Förlängd dräktighet utan förberedelse för fölning

- Felläge

- Prematur placentavlossning

Nu är det tydligen inte så att man alltid får de här problemen, men jag har mailat till vår fröleverantöär och bett om råd.

Läs hela artikeln i Ridsport. Den var intressant.


En annan upptäckt som jag läste med "intresse" var att om man behandlar hästen med antiinflammatoriska medel och kortison för ledproblem och fortsätter träna så förvärras problemen, jämfört med de hästar som får vila. Helt lysande framsteg i forskningen, eller hur? Det hade i alla fall inte jag kunnat räkna ut?!?   

 
ANNONS
 
ylle

ylle

20 oktober 2011 14:24

Vilken tur att ni inte hade hunnit så den där blandningen då!

Ja, vilka banbrytande rön, det är så många som bara sprutar sina hästar i lederna och nöter på.. och sen förvånar sig över att hästen inte håller... hjärndött! Lika dumt som artiklarna som förekommer om att det är bra att värma upp hästen innan arbetet, det är väl SJÄLVKLARHETER?

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

Ann-Britt

20 oktober 2011 15:56

Ibland undrar man vart det sunda förnuftet tagit vägen.

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

21 oktober 2011 22:18

Har läst att det regnar mycket och ofta hos er, hur vore det med... sjögräs?;-)))

http://barasaras.bloggplatsen.se

Ann-Britt

22 oktober 2011 22:01

Vi skulle kunna ta många skördar på en sommar. Kanske något att fundera på.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22 23
24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se