Gustavsborg PRE

Alla inlägg under oktober 2010

Av Ann-Britt - 5 oktober 2010 10:35

  


Effektiv avbetning, tre i bredd gör susen.

Av Ann-Britt - 5 oktober 2010 10:32


De är duktiga i Holland, både på att rida och göra film. Härligt matchad musik till ridningen. Usch, nu skulle jag ju sätta ihop min lilla film från helgens kurs. Tror ni jag fick prestationsångest nu. Nej inte alls.

Av Ann-Britt - 4 oktober 2010 16:35


Nu tänkte jag ta med något annat farligt ner i hagen när jag skulle fotografera. Paraply var liksom ingen match för mina modiga hästar. OK tänkte jag, en plastpåse att vifta med idag när det blåser halv storm. Det borde väl få fart på dem.

Ni ser själv hur farligt det var. Jovisst jag hade säkert kunna skrämma dem om jag sprungit runt lite, men då kunde jag inte filma samtidigt. Eller jo det kunde jag, men ni skulle blivit sjösjuka.

Dessutom är det nog en bättre övning för deras självförtroende om de inte blir vettskrämda, även om jag som vanligt inte fick några flashiga foton.

De tre musketörerna är Bailarino, Corazona och Futura. De tre är järngänget och håller ihop i vått och torrt. Azora är med dem för det mesta, men idag tröttnade hon efter ett tag. Gäsp, så trist matte är!

Av Ann-Britt - 4 oktober 2010 12:37

  


Jag gratulerar Veronica som tävlat Denodado (4 år gammal,från El Robledal) i Toledo. Tävlingarna har pågått under två veckor och de har deltagit i tre stycken.

På spanska motsvarigheten till Breeders fick Denodao utmärkelsen "Excellente", vilket är den högsta nivån. Mycket bra gjort! och sedan vann de dessutom SICAB-kvalet.

De kom 3:a i den första tävlingen där det deltog 40 hästar av olika raser. Så jag tycker nog att PRE-hästar kommer allt mer i rampljuset. Bra ridmodeller kommer fram och de alltför trinda morfologiska varianterna försvinner.

Det måste gå att kombinera rastyp och skönhet med ridbarhet!

Av Ann-Britt - 3 oktober 2010 10:31

Jag kan inte ens hålla fingrarna i styr en söndag. Nu sitter jag och gör en sida för kursen i Natural Horsemanship och så fick jag förstås lägga lille Bailarino på "Försäljning".

Vilken otrolig ynnest att få ha ett jobb som inte känns som ett jobb utan bara är roligt. (Nja, inte när 10 boxar ska mockas kanske, men för det mesta annars är det bara kul).


Stort tack till gänget som var här igår. Alltid lika trevligt att ha er här. Jag ska se om det blev något vettigt som fastnade i kameran så kommer det en video med tiden.

Av Ann-Britt - 3 oktober 2010 09:17

http://www.topiberian.com/htmlvideos/FUEGO_KUR.html


Man kan se den igen och igen, eller hur? Och jag gråter igen. Tänk er känslan när 20000 personer står upp och applåderar.


Jag undrar också lite över hur harmoni och glädje bedöms. Engelskan som kom före Juan "parerade" (så kallade kommentatorn det) genom att dra i tyglarna hela ritten igenom och hon måste ha haft 100 kilos tryck i varje parering. Hon var tvungen att göra så för hästen var "lite stark". Borde inte detta orsaka poängavdrag? Var finns harmonin?

Eller mannen som också fick högre poäng och där benen hamrar som lärkvingar mot hästen konstant. Det ser förskräckligt ut.


Titta på Juans leende när han rider på en hand och gör en gest åt publiken att klappa händer. Spanska hästar är inte så ljudkänsliga. Jag tror inte många ryttare på den nivån skulle uppskatta folkets jubel under ritten.


Tänk att jag var någon timma ifrån att få semin från Fuego. Men när jag sa OK hade de redan bestämt att bara använda honom till egna ston och avvakta hur det gick på VM. Nu tror jag inte att jag har råd längre. Skit också! Men å andra sidan har vi "originalet" som pappa. Inte fel det heller. Än så länge finns det inga vuxna Fuego-barn ute på tävlingsbanorna, så vi vet inte hur avkommorna blir. Utreranos avkommor har vi bevis på.

Av Ann-Britt - 2 oktober 2010 19:21

Vilken ritt. Fuego var publikens favorit och med all rätt. Vilken underbar ryttare, Juan Manuel Muños. Han tar sig tid att klappa Fuego på halsen under ritten. Han vågar stila och showa och rida på en hand. Han ramlar nästan baklänges av hästen när han svänger sin hatt efter ritten och han bara ler.

Publiken skrek och visslade under ritten och sedan får de en stående ovation från 20 000 personer när de är klara.

Han pekar mot sin häst när publiken applåderar och menar att det är hästen som är duktig.

Jag grät hela tiden och har nog aldrig sett på maken. Publiken busvisslade när han "bara" fick 81,454  poäng.

Underbara ekipage!!!!!


Kommentatorerna har svängt helt i sina kommentarer. Ganska lustigt att jämföra med vad de sa första gången vi såg ekipaget i VM.

Av Ann-Britt - 2 oktober 2010 11:26

Nu väntar jag bara på att sätta in maten i ugnen. Har skalat som en galning. 20 personer ska ha mat idag.

Det blir senapsinbakad lax och rotsaker i ugn med en yoghurtsås till. Veggisarna får selleribiffar, (som jag tyckte blev riktigt goda. Hoppas gästerna också tycker det.)

Efter lunchen ska jag filma lite från teorin och ridningen. Ni får se imorgon.



Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards