Gustavsborg PRE

Alla inlägg under oktober 2010

Av Ann-Britt - 19 oktober 2010 13:28

Här finns nu en möjlighet att ta sig runt en VM-bana i fälttävlan och jag förstår mig själv verkligen, att jag aldrig skulle våga göra detta!!! Herre min skapare vilka hinder. 


Av Ann-Britt - 19 oktober 2010 13:03

Aguila och Ninfa har fått tänderna kollade och fixade imorse. Bara lite vasst på kanterna och inget konstigt annars.

Aguila har tidigare alltid haft hakar, men det hade hon inte nu. Skönt. Jag funderar lite på det inlägget jag hade tidigare om veterinären som skrev om varför det blir problem i munnen osv. Hönan och ägget.

Aguila har haft spänningar i nacken och ibland varit lite stel i kroppen. Då trodde vi att hon fick sin stelhet i nacken pga hakarna (kanske) men nu undrar jag om hon fått hakar pga sin stelhet istället. Hon känns väldigt fräsch på alla sätt nu och inte spänd någonstans och är "hakfri".

Jag kan tänka att om man är spänd i nacken tuggar man inte på "rätt" sätt som häst och tänderna slits konstigt. Börjar det sedan komma hakar blir de förstås bara värre med tiden.

Det blev en lång och lite rörig fundering...   

Kan det ligga något i mina tankar tror ni?


Alla hästarna har varit inne i natt. 15 mm regn har vräkt ner över oss under natten och det var sjöar i hagarna. Fy bubblan och skönt att de stod inne torrt och fint.


  


Aciano, Rombo och Capitano förra hösten.

Av Ann-Britt - 18 oktober 2010 12:47

http://www.collegehumor.com/video:1935205


En annorlunda variant med go´a killar med härlig attityd.

Av Ann-Britt - 18 oktober 2010 11:53

Ibland undrar jag varför man skapar lagar om de ändå inte behöver följas eller är lätta att få dispens från.

Det instiftades en lag att alla kossor skulle få gå på bete en period på sommaren. Nu börjar bönderna söka om dispens för att få ha korna inne året om. Högpresterande kor mår dåligt av sol och blåst sägs det bl a.

Men nu får vi kanske tänka om då! Bedrövligt att bönderna inte kan leva på sina inkomster från 20-30 kor utan behöver ha 200-300 stycken, högpresterande dessutom. Var hamnar vi till slut?

I Ridsport skulle vi tycka synd om en kvinna med ridskola och inackorderingsstall. Hon hade 31 hästar på 2 hektar mark. Allt sönderplottrat i en massa småhagar, för de fick enbart gå två-tre stycken i varje hage och det var lerjord.

Skulle hon behöva följa kraven, sa hon, skulle hon behöva dra ner på antalet hästar. Ja, så kanske det är, tänkte jag helt krasst. Trist, men jag kan nog inte tycka synd om henne utan mer om de stackars hästarna som trängdes på denna yta.

Vi har 6 hästar på 2 hektar och då är det enbart vinterhage. Bara tanken på att trycka in fem gånger så många får mig att bli lätt sjösjuk. Stövlarna skulle definitivt inte sitta kvar när jag gick ut i hagen kan jag säga om jag hade så många hästar på lerjordsmark.


  


Jag tänker ibland på detta när det gäller försäljning av hästar/föl. Det borde prioriteras speciellt när man säljer föl att man har stora och bra hagar, att de får gå i flock och bli fostrade av andra hästar, att de är väluppfostrade av oss människor osv. 
Jag läste en artikel om prissättning o dyl och den kom fram till att "snäll" gav inte något penga-mervärde. Mycket märkligt, eller hur?


  


"Om vi smyger tillsammans och låtsas äta gräs är det nog inte så farligt med den där mojängen".

Av Ann-Britt - 18 oktober 2010 11:35

Vi var ena baddare på att sälja bil, dottern och jag. Till slut hade vi fem personer runt bilen. Den som segrade blev en söt tjej som skulle ta körkort snart och detta var hennes första bilköp. Hon var så gullig så hon fick lite rabatt. Tja, dottern blev väl inte rik på bilaffären men det kändes bra. Tjejen åkte iväg, med pojkvännen, med ett jättestort leende och bakom dem körde en kompis hennes alldeles egna bil. Jag tror jag kommer ihåg känslan.

Min första bil hette Agaton och var en VW -67, med motorn bak, icke-fungerande värmesystem och torkare som hängde sig på mitten av rutan titt som tätt. Då fick jag stanna och gå ut och reda upp torkarbladsröran och sedan köra vidare.

Men lille Agaton tog sig genom snödrivor med glans och jag älskade honom. Oj, så jag grät när motorn skar och han fick gå till de sälla jaktmarkerna.


  


Utsikt från vårt sovrumsfönster.

Av Ann-Britt - 17 oktober 2010 12:28


Jag har ju glömt av att fixa filmen från kursen i början av oktober. Fy på mig, men nu kommer den.

En teorilektion handlade om betsling och lite från den lektionen finns i början av filmen.

Som vanligt får jag inte med alla ryttare. Här får ni se Kattis, Lotta och Ingela.


Jag ska käka pizza med dottern och sedan ska vi försöka sälja hennes bil. Strålande sol är det och jag hoppas det gör den potentiella köparen extra köpglad. Liten fin bil och alldeles nytvättad och nyservad.

Av Ann-Britt - 16 oktober 2010 11:02

Det var inte alls dumt att få två lördagar denna vecka. Undrar hur länge det kommer att kännas så. Antagligen vänjer jag mig sakta men säkert vid att gänget kommer på torsdagar och jag får väl sluta kalla dem fredagsgänget för att komma i rätt stämning.

Vi har racermockat och var klara i stallet till kl 10.00 Pensionöje med Melodikrysset och nu ska jag kasta mig i soffan med Ranelid. Eller typ en bok skriven av honom.

Vi följde inte instruktionerna till punkt och pricka när vi mockade...

http://www.videojug.com/film/how-to-muck-out-a-stable

Vi knypplade inte halmen i hörnen och vek inte heller så där fint som lilla damen gör på filmen. Jag tror våra hästar godkänner det ändå.

Våra utehästar tycker fortfarande att det är helt OK. Det går åt lite mer hö förstås så att de kan hålla värmen. Nätterna är kalla nu.


    


Bilder från förra året, men det ser ungefär likadant ut nu förutom att himlen är knallblå.


Vår katt Tiger har hjälpt till i stallet. Han har dödat halm till mig. Det går till så att han slänger sig i halmen, som jag drar på en presenning, och så dödar han all halm som rör på sig. Fantastiskt tacksam är jag. Det vore ju hemskt om halmen levde och bet någon. Speciellt de dagar man hinner knyppla den i hörnen. Han är så nöjd när han är klar. Han hänger ibland runt kanten på presenningen och sprätter frenetiskt och släpar i golvet. Hysteriskt roligt tycker han så det är bara att släpa på.

På kvällarna hjälper han oss att köra ner hö och vatten till lösdriften. Han vill inte åka i släpet på fyrhjulingen så han springer fram och tillbaka. Han brukar hamna på efterkälken och på slutet får vi stanna kvar där nere för en kelstund. Taskigt annars så som han kutar.

Och så tycker Tassebo inte att vi är lämpligt hem åt deras katter... Jag ringde en gång och frågade om vi fick ta emot två katter, men ack nej de skulle då rakt inte leva i ett stall svarade damen. Hon trodde inte på mig när jag sa att våra stallkatter har det hyfsat bra.


  

Av Ann-Britt - 15 oktober 2010 10:35

  


Tomaterna mognade inte ute. Det blev för kallt helt plötsligt efter den varma fina sommaren. Jag drog upp plantorna och hängde dem upp-och-ner i sadelkammaren. I morse skördade jag de här. Nu får vi käka tomater i minut och parti. Lätt att glömma bort dem därute.


Ett par pyttesmå paprikor prydde mackan. Små men goda. Nästa år ska vi utöka våra pallkragerabatter och odla mer grönsaker. Det var lättskött med de upphöjda bäddarna och det smakar extra gott med hemodlat.


Vårt fredagsgäng har blivit torsdagsgäng och det känns därför som helg idag. Min hjärna har inte ställt om än och det är/var alltid lördag dagen efter gänget varit här. Nu kan jag glädja mig åt en tre-dagars helg.

Gänget kommer att utökas med två brukare (jag gillar inte det ordet alls) till och en personal.

Nog känns ordet brukare negativt laddat, eller är det bara jag som tycker det? Jag tänker alltid på missbrukare och så är inte fallet alls i vårt gäng.

Igår skurade gänget krubbor för glatta livet och hästarna hade sprillans rena "matskålar" när de kom in. Vårt kastanjeträd släpper ner miljoner löv och kastanjer så där fanns krattningsjobb att utföra. Kastanjerna åkte med till deras dagcenter och används till prydnadskransar och annat fint.



Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards