Gustavsborg PRE

Alla inlägg under augusti 2010

Av Ann-Britt - 5 augusti 2010 08:36

Så mycket eko blev det inte igår för det stället vi tittat ut hade semesterstängt. Men vi hittade en fantastiskt trevlig chokladtillverkare i Eslöv. Maya choklad och han berättade om choklad och bjöd på massor av smakprov. Jag ska ringa och höra om han även håller organiserade chokladprovningar för då ska jag boka honom till vår byaförening.

Nästan mätta efter all choklad och god hemgjord glass skulle vi så åka tillbaka och ta Tomatens hus istället. Men så passerade vi Trollenäs och det kunde vi inte motstå. Det blev lunch i trädgården där och en liten promenad.


  


Merete i full fart på gräsmattan.


  


Men vi struntade i visningen för den kostade 75:-. Nu blev vi helt plötsligt snåla...


  


Vi gjorde en egen rundtur in i kapellet. Första delarna är från 1100-talet.


  


  


Lite Monet-känsla, eller hur?


Efter all kultur tog vi en sväng inom Rycketofta foder och jag köpte en grimma till Azora. Lite häst måste det vara med på en lyckad dag.





Av Ann-Britt - 4 augusti 2010 09:21

Idag ska jag och en god vän åka runt till olika ekologiska caféer och butiker i Skåne. (Jag hittar ju nu...)

Vi ska bl a till Mossagården och så tar vi ett par till på vägen ner dit. Utflyktsvädret kan vi inte klaga på!


  


Min ständiga följeslagare på kontoret, Gucci. Hon håller koll på anmälningar till kurserna på detta fotot. Hårt jobb.


    


Jag får nog sova en stund efter allt slit, säger hon.

Av Ann-Britt - 3 augusti 2010 19:37

Dulas tvillingar försvann båda två och idag fick hon åka på kärleksmöte igen med Imperioso. Hon verkade inte ett dugg ledsen för det, men vi börjar tröttna. Det goda i det hela är ju att damen är högfertil så där är inga fel och inte heller på hingsten.
Nu ska vi bara se till att det blir en bebis denna gång. Hur vi nu ska kunna bestämma det??

Kenneth och jag tog möjligheten att bese Skåne. Vi åker lite olika vägar till och från våra hingstar och seminstationer och har nu sett det mesta av mellersta Skåne. Det är mycket vackert "på landet" ska vi be att få tala om. Men jag önskar att vi gjorde utflykterna av andra skäl än att vi missat dräktigheter.

Men vi hoppas fortfarande på tre bebisar nästa år och Dula är ju nöjd så varför klaga?   


Av Ann-Britt - 1 augusti 2010 10:28

Växtkraft av stora mått.


  


Jag fick pumpa-, tomat- och paprikaplantor av vårt fredagsgäng. De hjälpte mig att fixa med planteringslåda och hämta bränd gödsel. Vi planterade och inget hände, och inget hände och... och alla var så besvikna. Vi hade ju sett fram emot goda tomater och fina pumpor till november. Men så kom värmen och det sa bara pang i lådan och nu hotar pumporna med att inta hagarna. Nu hoppas jag att sniglarna håller sig på mattan. Jag får sätta ut lite öl till dem. Än så länge ligger de och trycker i torkan, men kommer regnet så vaknar de nog till liv.



  


Min lille goding. Han är 3 1/2 månad nu.

Jag raspade hovarna på fölen för någon dag sedan och de var så duktiga. Lilla Corazona, som annars är en riktig buse, stod helt stilla.


De äckliga ostgifflarna blev ganska ätliga med en skiva parmaskinka och sedan med chorizo och fransk potatissallad. Jag tillhör den generationen som inte slänger bort mat...

Idag ska vi på lunch hos goda vänner och jag bistår med desserten. Yoghurtkaka. Som en sockerkaksbotten med yoghurt-hallon-citrontäcke. Den ser god ut. Jag får berätta mer när vi smakat.

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards