Gustavsborg PRE

Alla inlägg under augusti 2010

Av Ann-Britt - 26 augusti 2010 13:21

Oj, så skönt det var med en Feldenkraislektion. Spänningarna i min rygg försvann. Jag har kännt mig helt vriden en tid nu, men idag är jag mycket, mycket bättre. Och allt vi gjorde var att ligga på sidan och visualisera trådar som drog i diverse ben i kroppen och fingrar som petade på oss. Låter det helt mysko? Japp, det gör det, men attans så effektivt det är.

Det blir kanske en plats ledig i gruppen om du tycker att detta måste testas.


Hästhistoria från YouTube:



  


Detta är sadlar jag fotade när vi var ute på ryska bystan utanför St Petersburg. Den väldigt bekväma till vänster lär vara en mongolisk sadel. Träsmak, eller??


Nu ska jag ner och plocka björnbär vid stora hagen. Ska bli spännande att se hur det ska gå med cirka fyra hästar som hänger över mig. Jag måste nämligen stå i hagen och plocka. Det går inte att komma åt från annat håll. Vi får väl se om jag står ut med uppvaktningen och om det blir några bär kvar i byttan.

Av Ann-Britt - 25 augusti 2010 16:17

Jag jobbade med ridterapi när vi bodde i Stockholm. Bl a var jag på en ridskola där vi hade några elevgrupper med olika funktionshinder.

I en av grupperna hade jag en vuxen elev med en CP-skada. Han tyckte Feldenkrais var väldigt häftigt. Han brukade ropa på mig att jag skulle komma och "fixa", som han sa, med hans ben eller armar, vilka for åt alla håll eller helt krampade emellanåt.

När jag hade fixat med hans ben en gång så hojtade han till de andra i gruppen:
"Det vete fan vad hon gör, men det är nåt magiskt."
Då var hans ben avslappnade och hängde mjukt och fint mot hästen.

Härligt betyg, eller hur?

Ikväll hoppas jag att Anna kan hjälpa oss att fixa lite med oss själva (grupplektion) för min rygg vill inte som jag vill.


  


Brudarna kollar in Figaro, 2007. Nåväl den ena bruden är kanske Viento... Har lite dålig koll vad jag har i mitt arkiv. Börjar få svårt att hålla rätt på alla hästar dessutom. Men tidsmässigt bör det vara Viento den lille till höger.


Av Ann-Britt - 24 augusti 2010 20:31

Jippi, imorgon börjar Annas Feldenkraislektioner. Jag hoppas att jag också får plats i ett hörn. Jag kan ligga i hallen, Anna!

För er som inte har en susning om vad Feldenkrais är, så kan ni gå in på

http://www.feldenkraismetoden.org/


Vi tog in föl och mammor ikväll. Det har blåst halv storm och värre ska det bli och eventuellt även regn.

Det var mycket upprörda känslor i ungstonas hage. "OCH HALLÅ, VARFÖR FÅR INTE VI GÅ IN? DET ÄR FAKTISKT BARA 18 GRADER VARMT OCH DET BLÅSER!!!"

Men vi var ihärdiga och påstod att om de gick ner i hörnet av hagen så var det lä och skönt och då är 18 grader helt OK.


Av Ann-Britt - 23 augusti 2010 10:33

Jag använder friskt Marijkes filmer från YouTube. 



Belackarna av Akademisk ridkonst kan säga vad de vill men jag tycker att detta är vackert. Det syns inga löddriga hästar med gapande munnar och det går kanske inte så himla fort, men jag njuter av att se hästarna och ryttarna som alla ser så nöjda ut.

Se galopparbetet vid hand mot slutet av filmen t ex. Det bådar väl gott?

Av Ann-Britt - 23 augusti 2010 10:12

Estela blev mycket lycklig över att få hem sin halvsyster och Dula är lika nöjd hon. De började genast att klia/massera igenom varandra grundligt. Uppifrån öronen, över hela ryggen och ner till haserna. Sedan bytte de sida och gjorde om manövern.


  


På detta foto är de två år gamla. Alissa, i mitten av fotot, är ett år och lilla fölet är Amorosa och mamman är Franqueza.


Vårt fredagsgäng var tillbaka i förra veckan och nu rullar hösten igång. Eventuellt kommer de att utöka med en dag. Nu får vi experthjälp med att plocka upp äpplen och de arrangeras i vackra pyramider av Conny. Vi har aldrig haft så ren och fin gräsmatta som förra året när Conny stod för äppelstädningen. Och så nöjda hästar vi hade! De fick äpplen varje dag.


Varför mognar alla plommon på en gång? En sats marmelad hann jag göra innan alla hade dalat till marken. Getingarna har infunnit sig och är helt yra i mössan av all plommonjuice.


Av Ann-Britt - 21 augusti 2010 09:55

Idag ska vi äntligen få hämta hem Dula. Hon var nöjd nu sa hon. Estela kommer att bli mycket glad över att få hem sin kompis. 



En video med blandade små klipp från Bents aftonträning. Hästar på olika nivåer av sin utbildning. Videon är gjord av Marijke de Jong i Holland.


  


Corazona får sig en morgonslurk.




Av Ann-Britt - 20 augusti 2010 08:54

Efter att ha gnällt över min kamera i 6 år och tyckt att den har inte tillräckligt med finesser, så har jag nu läst bruksanvisningen. Hade lite dödtid häromdagen och rotade igenom skåp. Hittade då denna tjocka förskräckliga bok som kallas bruksanvisning.

Jag hatar bruksanvisningar!   


De första 25 sidorna tar upp hur man sätter i batterier, att man ska stå bredbent när man sätter i batterierna så att man inte ramlar baklänges, att bilderna kan få något sämre kvaliet om man håller kameran i en hink med vatten... Nja, inte riktigt kanske men lite så är det. Allt anpassat till den amerikanska marknaden så att man inte kan stämma Canon antar jag.

Jag plöjde igenom 45 sidor och sedan kom de roliga detaljerna med färgbyte, sepia, svartvitt, exponeringstider, ISO-tal, panorama (har inte förstått hur jag sammanfogar än, men det klarnar kanske) osv.

Det var så kul så jag sprang ut och in i några timmar och fotade, la upp på datorn för att se vad jag gjort, ut igen ...


  


Lite ljus??


  


Lite dålig skärpa?? Men söt är han ändå.


Tänk så bra, nu kan jag fota våra mörka hästar trots att det är solljus eller snö. De har bara sett ut som svarta klumpar tidigare. De kan t o m stå i skugga.

Man lär så länge man lever   



Av Ann-Britt - 19 augusti 2010 08:41

Men så enahanda mina dagar är just nu!

Ändå känns det som att livet börjar rulla igång igen efter sommaren. Vi räknar offerter på stall och stallinredning och det kanske börjar byggas ute på gårdarna. Förhoppningsvis är krisen nästan över och verksamheterna tar fart.

Jag tycker nog att krisen haussats upp lite väl häftigt av media. Ju fler gånger man säger en sak ju sannare verkar det. Självuppfyllande profetia...


Våra hästar har sovit inne i natt. Det skulle ju regna så förfärligt, men även det var en överdrift. Det kom nog ingenting och nu skiner solen.


  


Espera, bushästen. Hon ser ut som Hårfagre. Våldsam mantillväxt på den lilla damen.


Dula är inte trött på Impe än och kollas igen på fredag. Nu får det väl räcka med sommarförlustelserna?

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards