Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 19 juli 2010

Hipp-hipp-hurra

Av Ann-Britt - 19 juli 2010 08:42

Ninfa är också dräktig, så nu får jag väl sluta gnälla på dräktighetsresultaten. Estela på första och Ninfa på andra försöket, med fryst semin. Inte illa!

Det är brunsterna som varit jobbiga i år och vi har behövt spruta alla ston, även Ninfa som har föl vid sidan. Det tycker jag inte om alls.

Nu väntar vi på att Dula ska bli bra efter dunderkuren antibiotika och att hon tagit sig denna gången. Vi fick en förklaring till hennes problem och det var skönt. Jag har bara trott att hon var allmänt strulig med sina brunster osv. Med facit i hand skulle vi förstås tagit prov på henne redan första brunsten.

Hon är egentligen det ultimata avelsstoet för hon är så snäll, så snäll. Alla tycker om henne. När vi kom ner till seminstationen och skulle kolla henne och Estela kom det en tjej som jobbar där och hon blev helt överlycklig när Dula var med. Hon hade trott att Dula också skulle komma för seminering när hon såg Estela och hade saknat Dula så mycket. Nu fick hon i alla fall några minuter att kela med lilla Dulisen innan hon åkte vidare till hingsten. Vi får väl se, hon kanske varken blir ridhäst eller till salu.


Igår var vädret lite svalare och jag målade fler trädgårdsmöbler, putsade t o m något fönster och dammsög lite.

 
ANNONS
 
Nina

Nina

19 juli 2010 11:51

Jippi! Grattis! Vad glad jag blir! Mer fölisar.

http://www.dorado.bloggagratis.se

 
Ingen bild

pfiff

19 juli 2010 17:26

Vad skojjigt! Då ska jag fortsätta läsa och titta på din hemsida när det kommer nya fölfoto :-) Kommer det nu en "trébol" eller "picas" då tror jag nästan det är något övernaturligt på gustavsborg ;-) Lycka till!

 
Ann-Britt

Ann-Britt

19 juli 2010 17:36

pfiff; Min intelligenskvot är på låg nivå idag. Vad är trébol och picas? Trébol är klöver, eller??

http://www.gustavsborgpre.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

pfiff

19 juli 2010 18:23

Japp! klöver.. Picas är spader :-)

Hjärter & ruter har ni ju redan! :-D

 
Evisen

Evisen

19 juli 2010 18:41

Grattis!! Om trèbol är klöver så måste picas måste vara spader....! Du har ju redan fölisar med ruter och hjärter som stjärntecken :o)

http://www.metrobloggen.se/evisen

 
Ann-Britt

Ann-Britt

19 juli 2010 18:46

Ja det var så fyndigt så det övergick mitt förstånd. Det rör sig attans sakta i hjärncellerna och jag skyller på värmen...
Då är namnen klara på två alltså till nästa år.

http://www.gustavsborgpre.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Ingela R

20 juli 2010 08:59

Läste lite i din blogg om svalorna. Det värmde mitt hjärta att läsa att du värna om dem också (inte bara fyrbenta på backen). Ladusvalan som det är(på bilderna)har minskat drastiskt i antal under de senaste åren. Folk tar ner deras bon för att de smutsar ner och bygger på sådant sätt att de inte kan ta sig in bl.a De tänker inte på vilken nytta de gör genom att fånga tusentals insekter varje dag.
Roligt att läsa din blogg och få ta del av dina åsikter. Jag lär mig så mycket av att läsa hästbloggar och lite extra roligt att läsa när bloggaren är i min ålder.

 
Ingen bild

Kerstin

20 juli 2010 09:54

Grattis!! Jag har hälsat på både Indio och Viento på Gotland. Jättetrevliga båda två. Men likheten mellan Corredor och Indio är tydligast, väsenslika är ett ord jag skulle vilja använda. När jag stod och kelade med Indio så fick jag samma känsla som när jag är hemma och kliar Corredor. De utstrålar ett sådant lugn och en sådan harmoni.
Corredor är större än Indio, har ett mera konvext huvud (skrev jag rätt?). Färgen är nästan identisk och jag ser Ninfa i dem bägge. Så därför blir jag så glad att få läsa om att Ninfa är dräktig. Hon är så speciell!!
Jag har skrivit kort om vår resa på anteckningar på min FB-sida.

 
Mägi

Mägi

20 juli 2010 10:59

Grattis,grattis, grattis! Fölisar!:-)

http://www.descarada-de-fenix.blogspot.com

 
Ann-Britt

Ann-Britt

20 juli 2010 16:24

Hej Ingela
Då står nog vi för en ökning av antalet svalor i år för hos oss finns de i minut och parti. Och ja, de skitar/skiter ner något alldeles grymt, men de är så rara.
Hej kerstin
Jag ska genast läsa din FB.

http://www.gustavsborgpre.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se