Gustavsborg PRE

Alla inlägg under juni 2010

Av Ann-Britt - 13 juni 2010 16:19

Bilderna blir fina i färgerna om man nu ska se något positivt med det här vädret.



  


Matte har lovat att vi ska få titta på nya fölet!


  


Corazona håller full fart mot staketet och Aguila har att göra med att passa henne. Om inte mamma hade varit så klok som hon är kunde vi nog inte släppt ut idag. Corazona har för mycket hyss för sig, med sina krumbukter och följer

inte till 100 %. Aguila hade fullt upp med att runda den lilla och skydda henne för trådarna.


  


Mammorna med de båda halvsyskonen.


  


Bailarino, som ska åka med sin mamma till stationen ikväll och få kollat om det är nytt syskon på gång. Håll tummarna!



Dula betäcktes idag, så nu snurrar det på lite!

Av Ann-Britt - 12 juni 2010 18:31

På ren skånska skulle jag vilja säga att det är ett skit-och-mög-väder. Har bestämt att jag ska vara anständig och inte svära på bloggen, men jag känner för att dra en riktigt lång radänga med alla fula ord jag kan just nu.

Det blåser halv storm och det vräker ner. Vad är detta. Nu gnäller jag också, trots att jag lovat att inte göra det.

Hästarna fick komma in och torka upp ett par timmar och är nu ute igen en sväng i hagen.

Lillan har varit i ridhuset och kört sitt krumsprångsprogram och det går bättre och bättre med att följa mamma från box till ridhus. Kanske hon är mogen att prova eltrådarna imorgon? Eller helst inte prova dem förstås.

Estela är seminerad idag och kan eventuellt hämtas imorgon om inga komplikationer tillstöter.

Dula ska provas med hingst idag. Systrarna brukar följas åt på ett nästan kusligt sätt, så det skulle inte förvåna mig om Dula också är redo.

Av Ann-Britt - 12 juni 2010 14:01

Ja, det blir nog så enkelt att vi döper henne till "Hjärtat", Corazona G. Det finns inte så många med det namnet heller och det är ju alltid trevligt.


  


Lillskorpan i ridhuset idag och hon är nu ett dygn.


 

Av Ann-Britt - 11 juni 2010 22:57

   klockan 2.05 inatt kom det ett litet stoföl till världen. Allt gick som på räls. Det var nog Aguilas lättaste förlossning och hennes piggaste unge. Tänk, och jag som varit så nervös så jag nästan mått illa. Det gör alltså inget att det blir 9 dygn över tiden. Ungen är inte större för det. Ja, lille Rombo var 12-13 dygn över och han var liten som en mygga om jag nu tänker till lite.

Jag som satt med nyladdad mobil och Ursulas akutnummer i huvudet och sedan går allt så himla lätt. Den lilla försökte resa sig när hon fortfarande hade bakbenen inne i Aguila. Det gick väl inte så bra kanske, men hon var på benen inom en halvtimma och diade efter ytterligare knappt en timma. Helt OK! Gott gry i henne.

Nu har vi snart en kortlek. Rombo har ett rutertecken i pannan och den här ett hjärter.


  


  


Mamma Aguila är rätt mallig tror jag.


  


Himla tur att vi hade fredagsgänget här idag för vi var lätt ostyriga i huvudet. Jag somnade vid 5 imorse. Kenneth var snäll och släppte ut hästarna så jag fick sovmorgon till 9.30, men efter 9 nätter var vi ändå lite snurriga.


  


Fira måste vi förstås göra när en sådan här glad händelse sker.


Men oj så tomt det var utan våra pojkar på lösdriften. Fy tusan vad jag saknar dem. Men vi fick rapport att Aciano var helt underbar, trots att han nästan rev stallet inatt. Han fick flytta runt i två olika boxar för han var minsann hingst och den enda hingsten i stallet, sa han. När han till slut hamnade bredvid ett rutinerat sto så lugnade han sig. Hon berättade att han bara var en liten skit som skulle sova så dags och då höll han med om det. Han går nu med ett gäng valacker och allt går prima.


Vi har avverkat två studentkalas som grädde på moset idag.


Inatt ska vi sova!!!!!!!!!!!!!!!



Av Ann-Britt - 10 juni 2010 20:21

Behöver jag säga mer än nähä...       Ingen bebis.

Jag kikade på alla våra språngsedlar igen för Aguila och såg då att hon gick faktiskt 19 dygn över med Figaro. Vi trodde att vi fått fel uppgifter från Spanien den gången, men nu verkar hon vara på väg ditåt igen. 8 dygn idag och det dröjer ytterligare ett par tror jag.

Inatt var jag så trött att jag bara somnade och stackars Kenneth fick hålla ut och kolla en gång i timman. Jag var uppe en gång, men sedan slocknade jag igen. Jag tror vissa ston kör utmattningstekniken och gör så för de vet att till slut är vi så omtöcknade att vi helt enkelt inte orkar hålla koll längre. Skit med så smarta damer.


  


Lite vackert att titta på i regnet, som vräker ner igen. Detta är från den fina dagen på Sofiero.


Jag fick rapport från Spanien att våra pojkar är exemplariska och de spanska stallherrarna är förundrade över hur lätthanterliga våra småhingstar är. Sisådär, nu blir vi lite malliga!!


Aciano åkte till nya matte ikväll och även här bultade mattes hjärta lite extra, när han bara klev rakt upp i släpet och stod där så fint. Hans sällskapsherre (12 år) åkte med, men det var Aciano som fick visa hur man ska lastas. Inte dåligt för en ett-åring.

Nu ska Aci få gå i kuperad 10 hektars hage. Tja, sämre kan man få det.



Av Ann-Britt - 9 juni 2010 13:41

Det verkar som Estela är på väg in i brunst. Ändå något ljus i tunneln.

Dula visar inget och ska ultraljudas idag för att vi ska få veta om hon står med en gulkropp.

Ninfa kollas på söndag om hon är dräktig. Men jag tror inte det. Jag har tappat hoppet om allt denna träliga vår/sommar eller vad vi nu ska kalla det.

Det regnade som om himlen var öppen i förmiddags och vi tog in hästarna ett tag så de får torka upp. Dock ljusnar det nu och de får gå ut igen och mumsa gräs.

Ja, ingen bebis heller förstås!  

Av Ann-Britt - 8 juni 2010 16:19

dök jag rakt in i en businesslunch med mitt kvinnliga företagarnätverk och 25 kvinnor från ett kinesiskt nätverk. Vi var på Sofiero, som är som vackrast nu, och de kinesiska kvinnorna har toppositioner i Beijing.


  

Alla hade 30 sekunder på sig för att presentera sig och sitt företag. Den ena efter den andra av våra gäster berättade om 35 miljarder i omsättning, 6000 anställda, 25 filialer osv, osv.
Ojdå, jaha säger ni det, jo men jag bor i Gunnarstorp och har minsann säkert 10 hästar. Jag stack i alla fall ut, om man säger som så! Jag framstod som ganska exotisk i sammanhanget. Blond och blåögd är jag dessutom så det så.


  


Dottern min hade hjälpt mig att bränna DVD:s med företagspresentation och de gick åt som smör i solsken. Så nu traskar det snart Gustavsborg PRE-avkommor i Beijing. Nja, skämt åsido var det en väldigt spännande lunch.


Svenskor över 170 cm och med blont hår fotades av alla gästerna. Gärna med en liten rar kinesiska (eller kines) vid sidan.


  


Sämre än så här kan man ha det på lunchen!


Ingen bebis än och det lär ta ett par dagar till tror vi. Hon brukar följa skolboken precis med juverstorlek, vaxproppar och annat och att döma av tillståndet så blir det inget inatt heller. Attans bubbla, den ser ut att vara klar om man dömer av magens storlek.

Av Ann-Britt - 7 juni 2010 14:10

Tusan gubbar som det regnar. Våra ryska vänner hade inte varit i Danmark så det fick vi raskt avhjälpa. Klockan halv 9 åkte vi färjan över och traskade runt i ett öde Helsingör. Våra vänner tyckte att det var så ovanligt lugnt i staden tills jag sa att inget var öppet än. Vi var så tidiga! Vi hade ju varit uppe i flera timmar redan och fattade inte var alla människor tagit vägen.

Nu är de på väg för att titta på PRE-hingstar, med Kenneth. Jag stannar hemma och vaktar mamman som aldrig tänker bli mamma... och lagar lite middag till gänget.

Ikväll sluter Merete, mitt ressällskap från St Petersburgresan, upp tillsammans med make och dinerar med oss.

Klockan 23 i natt åker tjejerna tillbaka till Stockholm. Blixtvisit kallas det.


Sedan fortsätter vi att glo på monitorn som visar en box där det står en STOOOOOOOOOR mage.

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards