Gustavsborg PRE

Alla inlägg under juni 2010

Av Ann-Britt - 23 juni 2010 18:08

  


Våra fina gamla iris blommar och doftar helt gudomligt.


  


Mina hjälpredor är förstås med mig i trädgården. Tiger älskar att dra ogräs. Han slänger sig i buskagen så blommorna far omkring. Efter ett tag brukar jag få låsa in honom i lektionslokalen för att få vara ifred och ha några blommor kvar.


  


Putte lurpassar på Tiger och vill mucka gräl.


  


Om mina hängrosor fick bli klängrosor någon gång så skulle man kunna få se de fina klematisarna som växer lite här och var. Nu är de nästan helt gömda i vildväxande Polstjärnekvistar.




Av Ann-Britt - 21 juni 2010 12:08

Idag släppte vi ihop Aguila med Futura och Azora. Vi brukar ha sto och nyfött föl i en egen hage någon eller några vecka/or. Lite beroende på hur fölet beter sig. Nu är Corazona den busiga typen och Aguila den som bestämmer i flocken så då tyckte vi det var dags att tussa ihop dem.

Corazona tyckte det var toppen och började genast ta kontakt med de andra två. Hon är verkligen heltuff den här lilla damen.




  

Mysigt morgonljus

  

  

Lilla Nyfiken-i-en-strut

  

Puss på storasyster Azora.

Av Ann-Britt - 20 juni 2010 11:11


Inte ett öga var väl torrt på oss som såg bröllopet igår. Oj, så vackert. Men den här videon fick mig att torka en tår till. Så otroligt söt. Katten påminner om vår lille Hugin, som inte finns med oss längre.

Av Ann-Britt - 18 juni 2010 15:34


Charmig låt och charmig artist. Här (på filmen) är det tydligen väldigt varmt och jag tycker att vi i Skåne kunde behöva lite av värmen.


Vi har käkat sill och potatis med fredagsgänget och firat midsommar i förtid. Nästa fredag är gänget ledigt.


Ett par söta kattungar från YouTube 





Snacka om bloggtorka... Ha en god helg!

Av Ann-Britt - 16 juni 2010 18:49

  


Nu har vi hämtat hem Dula. Ett språng blev det bara. Det var en kort brunst och vi hoppas att det blev bra. Den här bruna skönheten har hon haft träff med. Hon kanske har planer på fler träffar, men usch nej det tycker inte vi. Nu räcker det för den här sommaren. Blir det fin bebis ska hon få träffa honom nästa år också. Lovar!


Han heter Imperioso HM och ägs av Solviks Stuteri PRE. Jag har helt fräckt snott bilden, men hoppas att det är OK??


Underbart väder och nu ska jag ut och njuta i kvällssolen med ett glas torrt...

Av Ann-Britt - 15 juni 2010 10:52

Det här lilla hjärtat har vi nog fått för våra synders skull. Hon är kavat som bara den. "Gå ni ut med min mamma i hagen så utforskar jag stallet så länge" eller "Jaja, gå ni in med mamma. Jag ska gå och kolla transporterna eller rabatterna".

Puh, tre virvlar i pannan har hon. Ni som kan Linda Tellington-Jones "rasbiologi" kanske kan berätta vad det betyder? Jag vet att två virvlar betyder "tag skydd" typ...

Men hon är underbar!!! Social och mjuk och fin i sättet trots sin kavata läggning. Hon har haft grimma på idag och det var väl inget med det tyckte hon. Hon kunde t o m dia med den på. Det har inte de andra klarat i början. Vi tycker hon är lite för liten för att börja ledas och vi avvaktar några dagar till och får väl schasa på henne istället.


  


Söt som ett sockertroll dessutom.


Min intuition om Ninfa var tyvärr riktig och hon är inte dräktig. Hon fick stanna kvar på stationen i söndags. Kanske hon också vill ha ett friår. Men vi har två chanser till och får väl ändå hoppas att hon vill ha ett föl till. Det hade ju varit lustigt om alla tre blev dräktiga samtidigt i år.

Dula ska kollas med hingst idag igen.

Estela kom med hem och där har vi en liten förhopping om dräktighet. Det brukar synas i deras ögon och hon har fått en mjukare blick. Det kan ju kanske även bero på att hon hade fri tillgång på hösilage och ser ut som en spärrballong och är tvärmätt fortfarande??


Corazona var ute nästan hela dagen igår och gottade sig i solen. Idag lär det bli ut och in i stallet som gäller. Regnskurarna avlöser varandra. Men hon är en tuffing och slösar inte bort så mycket tid med att ligga ner och kan alltså vara ute en hel del ändå.




Av Ann-Britt - 14 juni 2010 21:49

Espera trivs också och jag har några nya foton och en ny filmsnutt med henne.


    


Det var så ljust i ridhuset att min kamera funkade. Fantastiskt!




Malin är väldigt nöjd med Espera. Tycker att hon är lugn och fin och vem som helst kan rida henne. De skulle fota igår, men Espera är så cool så inget upprör henne och det gick inte att få till flashiga foton. De försökte hoppa studsmatta bredvid henne och kasta bollar osv, osv men Espera bara stod och tittade på mycket intresserad men inte ett dugg upprörd eller flashig.
De fick med både studsmatta och bollar på en film och den hoppas jag kunna lägga här sedan.

Så den av er som vill ha en snäll och trevlig PRE-häst, hör av er!

Av Ann-Britt - 14 juni 2010 21:09

Vi var och hälsade på Aciano och Espera idag. Tja, Aciano kan inte klaga precis...


  


Fina kompisar och jäääättestor hage med massor av godis och skyddande träd. Superbt!


  


Han kikar under lugg precis som han funderar på om vi tänker ta honom därifrån och det går han nog inte med på.

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards