Gustavsborg PRE

Alla inlägg under januari 2010

Av Ann-Britt - 6 januari 2010 17:31

Idag var det jakt på grannens mark, vid sidan av våra hagar. Det gick åtta rådjur i en flock när jakten startade men det blev snart bara sju stycken. Jag trodde jag skulle känna en viss tillfredsställelse när den rosenätande besten föll, men det var förfärligt. Vi var ute med hö till våra hästar när det hände och jag vände bort blicken efter första skottet. Jag ville inte se mer. Jag nöjer mig med min teoretiska del av jägarexamen för jag inser att jag aldrig skulle kunna skjuta på ett levande mål. Att peppra ett pappdjur gick väl an, men fyyyy så ledsamt med en levande varelse.

De andra sju räddade sig genom våra hagar och undkom. Hela gänget med harar kom också undan.


  


Foto från den 20 mars förra året. Oh nej! då vill jag ha vår i år.

Av Ann-Britt - 5 januari 2010 15:27

Jag klappar mig själv på axeln och säger att jag varit duktig. Ska fira med lite gott vitt vin och paella ikväll.

Men nu vill våra hästar komma in genast på momangen.

Av Ann-Britt - 4 januari 2010 11:46

fast det var inte meningen. Jag som propagerade för "Lark Rise.." och påstod att den serien minsann var utan intriger och allt slutar lyckligt. Nej men vad nu... Igår var det bara intriger och den slutade ju sååå olyckligt. Ska stackars Dorcas aldrig få en karl? Underbart vackra kläder har hon på sig. Ibland önskar jag att jag var född på 1800-talet istället. Samtida med vårt hus, fast då skulle förstås jordvärme och tvåglasfönster (ja vi har inte bättre än så nu) vara uppfunnet.


Vi får lite snö idag. Det är 2,5 grader kallt, men det känns som 25. En snål elak vind drar i halsduken. Det får bli bokföring i eftermiddag. Ute vill jag inte vara. Nu ska vi bara köra in hösilage, så vi kan utfodra våra pållar, och halma boxarna och göra höpåsar och kraftfoderhinkar, sedan är det klart i stallet. Puh! Jag fick tipset att två hästar är ganska bekvämt. Förstår inte vad hon menar...



Av Ann-Britt - 3 januari 2010 14:06

Idag har det smällt till ordentligt och det var nog 12 grader minus när jag vinglade upp ur sängen.

  


Våra spisar går på högvarv. Vi har en liten fin smalspis i köket, en gammal renoverad, och så den här lite större på ovanvåningen. De sprider go värme.
Jag undrar hur det var att bo i huset på 1800-talet. De måste ha haft förbenat kallt. Det var kakelugnar som gällde då och englasfönster!! Hu, och vintrarna var dessutom säkert kallare än nu.

Tyvärr fanns inte en enda kakelugn kvar i huset när vi köpte. Det hade varit riktigt trevligt, men de slängdes antagligen när man skulle ha modernt och fint... Då på den tiden när alla våra fina innerdörrar täcktes med masonit, fastspikat med miljontals små nubb. Vilket elände det var att renovera, men värt besväret.

Här har varit kontor också och då täcktes de fina vävspända taken med glasfiberväv. Grannt och modernt! Ja, ja, det mesta går att återställa.


Våra hästar är ömma i hovarna eftersom marken är knallhård och bucklig. Ingen snö som mjukar upp utan bara hårt, hårt. Vi har delat upp dem i mindre gäng som går i små hagar, helt grästäckta. De får gå där några dagar och ta igen sina fötter. Busungarna Capitano och Rombo går i samma hage förstås. De där två behöver ha någon att avreagera sig på. Aciano är fullt nöjd med bara sin mamma och Futura går med mamma och ungstona. Harmoniskt och fint.


Ikväll är det "Från Lark rise till Candleford" på TV. Har ni sett den? Idiotisk tid 18.15, men det är en mysig engelsk feel-good serie. Allt ordnar sig på slutet, inga intriger eller annat tjafs utan bara myspys. Jag är svag för engelska serier. Såg alltid "Hem till gården" tidigare när jag käkade lunch, men den har verkligen urartat. Helt vrickad nu, tycker jag.


Jag tackar Supersnällasilversara igen för ny toppbild. Nu är det vår, med ljus och luft som gäller!! Myskmadra heter blommorna i kanten. Nåväl de blommar inte än på några månader, men det skadar inte att drömma.




Av Ann-Britt - 2 januari 2010 14:03

  


Inte konstigt att mina ögonfransar ibland är igensatta med 6 cm långa, microtunna hår/pälsstrån.De känns men syns inte och är nästintill omöjliga att få bort. Jag hade inte sett vem som intar min kudde när jag är "borta" förrän igår. Då ertappade jag denna håriga fagra dam.

Jag sanerade kudden innan jag la mig och jag insåg då att hon legat där mer än en gång...

Av Ann-Britt - 1 januari 2010 14:53

Inte en enda bil är ute och kör, inga människor syns till och kylan är bister. Gårdagskvällen var lugn och fin. Fyrverkerier blev det många i byarna runt oss och det är väldigt vackert att titta på, så här lite på avstånd. Vårt hus ligger lite högre och vi ser tre samhällen i olika väderstreck.

Hästarna bryr sig inte när det smäller och innekatten låg tillsammans med oss och var helt cool. Kanske beror det på att vi inte gör någon affär av det hela.

Vi har bara haft en inackorderingshäst som fick fullständig panik en nyårsafton. Det var inte trevligt alls. Han stod i hingstboxen, så vi kunde stänga övergrinden. Han hade nog hoppat ut annars. Lite märkligt, eftersom alla andra hästar var helt lugna, men det struntade han i. Han var övertygad om att han skulle dö i sin box. Vi fick tillbringa 00-slaget med att hålla honom "i hand".


Det var drevjakt på andra sidan vägen igår, så alla harar och rådjur var hos oss. Grrr, tänkte skickat över en del av rådjuren till gubbarna, men besinnade mig. De var rätt söta att titta på. Helt orädda är de dessutom. Vi är bara några meter ifrån dem när vi släpper ut hästarna. Jag tror det beror på att hästarnas lukt är starkare än vår.

  


Inga större planer på att göra något vettigt idag, mer än ligga på soffan och läsa bok och sedan se "Kalle och chokladfabriken" eller en film om Maria Montessori. Enligt dottern är "Deppen" inte snygg i chokladfilmen och då kan det va så med den...


Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards