Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 24 maj 2009

Boktips

Av Ann-Britt - 24 maj 2009 13:29

Jag inhandlade några böcker inför flygresan i förra veckan.

Det blev förstås favoriten Gavalda, hennes novellsamling "Jag skulle vilja att någon väntade på mig någonstans". Klart att rekommendera. Vissa noveller tog tag i mig så jag var tvungen att göra en tanke- och vilopaus.

Den jag läser nu är "Vindens skugga" av Zafón. Den är mycket bra! Påminner lite om ungdomsromaner av Haugen och Ende. Poetiskt språk och lite spännande. Jag hade inriktningen barn- och ungdomslitteratur när jag pluggade på universitetet och kan fortfarande läsa sådana böcker med stor behållning. Men det är ju det som gör en stor barnboksförfattare stor, som t ex Astrid Lindgren, att både vuxna och barn har lika stor behållning av deras böcker. Nu är Zafóns en vuxenbok, men dock... Han kunde bli en bra ungdomsförfattare om han ville...

Kanske läge för sofflocket med en bok i näven alltså! Det är ju trots allt söndag.
 
ANNONS
 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

24 maj 2009 22:25

Bokomslagen ser mycket tilltalande och lockande ut, även dina tongångar;) Jag är så konstig just nu -släpar hem högar med böcker och tappar intresset efter några kapitel (i bästa fall) .Det blir mest fackböcker och realism och så står jag för fantasin själv, hehe.

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ann-Britt

24 maj 2009 22:31

Jag är ganska lik dig när det gäller att tröttna, men sedan jag hittade t ex Gavalda så läser jag ut boken. Jag blev lite "förstörd" när jag pluggade litteratur. Allt blev sönderanalyserat, men nu några år senare är jag tillbaka i gamla gängor igen...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14
15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se